Båstad Chamber Music Festival

Båstad Kammarmusikfestival 2015

Planeringen av programmet för Båstad Kammarmusikfestival den 22 juni – 27 juni 2015 i Apelrydsladan och andra konsertlokaler på Bjärehalvön pågår. Anteckna dessa dagar i er almanacka!

Temat för sommarens festival är ”Djurens Karneval”.

Vi är mycket glada över att välkomna Claes Eriksson som recitatör till välkända Djurens Karneval av Camille Saint-Saëns, festivalens nyckelverk i år och inspiration till årets tema! Claes är känd som textskrivare och aktör både från Galenskaparna och även från sina enmansföreställningar.  Han kommer att skriva nya unika texter för framförandena av Djurens karneval under Båstad kammarmusikfestival, helt specialskrivna för oss!  Vi ser mycket fram emot hans så välkända humoristiska, underfundiga texter ofta med ett visst allvar bakom som utmärkta komplement till Saint- Saëns’ parodiska och humoristiska verk.

Presentatör vid kammarmusikfestivalen blir Henrik von Sydow som för närvarande är huvudansvarig på SvT för inköp av dokumentärer och scenföreställningar med musiken i centrum. Han har mångårig erfarenhet som presentatör av musik.

Årets tonsättare är Lisa Streich, en av våra få svenska tonsättare som har etablerat sig även utomlands. 2014 fick hon det eftertraktade Bernt Alois Zimmermannstipendiet i Köln.

Flera artister och ensembler av internationell rang är redan klara: Malin Hartelius, sopran, Ulf Wallin, violin, Artur Pizarro, piano, Roland Pöntinen, piano, Jan Bengtsson, flöjt, Nora Cismondi , oboe, Ernesto Molinari, klarinett/basklarinett, Marie-Luise Neunecker, horn, Jaakko Luoma, fagott, Dahlqvistkvartetten, Swiss pianotrio och gitarrduon Gothenburg Combo. Aurora Lillieros stipendiat är sopranen Ida Ränzlöv.

Traditionsenligt kommer Mästarklasser att hållas under festivalveckan. Årets mästarklasser leds av professorn och tonsättarläraren Rolf Martinsson och professorn och kammarmusikläraren Hans Pålsson.

Ett stående inslag i kammarmusikfestivalen har varit föredrag med anknytning till musik. I år kommer bl.a. läkaren och författaren, professorn Nils Uddenberg, och journalisten Barbro Hedvall att samtala.  Rubriken på deras föredrag/samtal presenteras senare.

Den kompletta artistlistan följer inom kort.

Bild Galleri 2014

Vinterkonsertserien 2014-2015

Vinterkonserter

Vinterkonserter

Klicka på bilden för att se programmet  för vinterns konserter